måndag 14 januari 2013

Liebster Award

I will write this in swedish only, 'cause I'm to lazy to write it in both english and swedish. Sorry!

Jag fick ett Liebster Award av Elin på bloggen Nailmanic! Jag tänker inte tjata om det så mycket utan bara sätta igång med det. Glad som atten i katten blev jag iallafall!

Såhär går det alltså till, jag copy-pastear regler, och frågor, som jag svarar på. Sen ska jag skriva nya frågor och nominera 11 andra bloggar. Det kanske jag inte gör, för det är säkerligen många som har blivit nominerade innan jag nominerat. Så. Men det tar vi sen!


Reglerna är enkla, mottar du ett Liebster Award så ska du:
 • Berätta 11 saker om dig själv. På så sätt får dina läsare veta mer om dig.
 • Svara på de 11 frågor som du fick från den person som nominerade dig.
 • Skriv 11 egna frågor till de bloggar som du vill nominera.
 • Nominera 11 andra bloggar, du får inte nominera tillbaka till den som du fick nomineringen av.
 • Berätta för dem du har nominerat.

Okej, let's go!

11 saker ni antagligen inte vet om mig:

1. Oj, vad ska man skriva. Kan ju börja med det faktum att jag sitter och gör detta nu, fast jag borde sova (klockan är alltså 23). Jag är nämligen en kvälls/nattmänniska och har skitsvårt för att gå och lägga mig. Det finns inte en chans att jag går och lägger mig innan klockan 21-22. Och när jag väl har lagt mig så tittar jag igenom instagram, facebook och bloggar, osv, i någon timma innan jag faktiskt somnar. Jag somnar ofta vid midnatt eller senare, och tar bussen 6.05 på morgonen till jobbet. Lagom trött.

2. Det leder oss till nummer två. Jag har skitsvårt för att vakna och gå upp på morgonen. Jag går upp så sent jag bara kan. Jag vaknar knappt, ofta inte alls, av väckarklockor. Jag brukar ha typ 10-15 minuter på mig på morgonen innan jag måste gå till bussen, för att jag helt enkelt inte klarat av att gå upp tidigare. Inga vuxenpoäng där inte.

3. Jag kan inte dricka vatten på morgonen. Det är inte gott alls. Det går inte. Usch.

4. Min pojkvän, som bor i Norrköping, och jag träffades på bilddagboken.se som numera heter dayviews. Det är snart två år sedan vi började prata med varandra. I fredags firade vi 1 år och 10 månader!

5. När jag började bli intresserad av nagellack så gjorde nail art hela tiden. Det gör jag inte längre. Bara ibland, men aldrig på samma sätt som tidigare. Här har ni några bilder från min gamla blogg. Och jag varnar er för hemska former på naglarna och överväxta nagelband och kladd osv. För att inte tala om DÅLIGA BILDER.

6. Precis som Elin skrev i sina 11 saker så har jag också ett samlarbeteende utan dess like. Nagellack vet ni ju. Sen samlar jag på Svampbob också. Och så har jag svårt att göra mig av med saker. Och jag älskar så mycket! Folkabussar, orange, regnbågar, mustascher, Elvis, Ramones, Paramore, Glee, Hayao Miyazaki, mat. Ja, jag älskar mat. Och mina vegetariska receptböcker har helt plötsligt ökat i antal. Saker har ett värde för mig, de betyder något. Jag har vissa saker jag lätt skulle kunna springa in i huset och rädda undan en eldsvåda. Mitt stora Svampbobgosedjur, min gamle gosekudde, min rosa bubbla i plast och plastfiguren Rafiki som lyfter upp Simba. Japp. Skulle inte kunna lämna det.

7. När jag var liten så ville jag bli isprinsessa eller cirkusprinsessa för att jag var bra på att göra konster. Så står det åtminstone i en bok jag gjorde när jag var 7 år. Det står också att jag och min kompis brukade leka att vi var faddrar som bodde i ett träd. Den leken minns jag inte.

8. Jag har ett väldigt stort hjärta och tycker om alla människor. Jag älskar allt och alla! Jag tycker om att hjälpa mina vänner, för jag vill se dom lyckliga och kan jag hjälpa dom på traven, så gör jag det, oavsett vilket.

9. Jag älskar DailyGrace på Youtube. Hon är jätterolig! Jag brukar titta på henne när jag målar naglarna. 
(och med tanke på vad nr 8 var så delar jag denna videon nedan!)10. Jag längtar efter att flytta hemifrån, starta ett eget liv och få bo med Alex. Men samtidigt vill jag inte lämna tryggheten av att bo hemma. Men, jag har bestämt mig för att bo kvar hemma tills jag börjar plugga eller så, för då ska jag flytta till en annan stad!

11. Jag är längst av mina kompisar och i min familj. Eller inte längre än pappa, men jag bor inte hos honom. Han är ju självklart min familj ändå. Men. Jag är längst i mitt hushåll!

Sådärja. Dags för frågorna!

Elin/NailManic's 11 frågor

1. Vad tycker du är det bästa med att blogga?
Jag älskar att skriva, så jag tycker att det kan vara himla skönt att blogga och få skriva en stund. Jag tycker att det kul att se hur jag utvecklas på bloggen och det är så fantastiskt roligt att se hur statistiken förändras. Jag blir så glad varje gång jag tittar på min statistik! Puss på er allihopa!

2. Hur många nagellack finns det i din samling?
Enligt mitt spreadsheet finns det 248, men det är inte uppdaterat, så kanske 15 till eller så.

3. Vilket nagellack överraskade dig mest positivt/negativt?
Oj vilken svår! Jag måste nog säga att alla Nordic Cap Star Nails lacken jag testat har jag fått väldigt positiv inställning till. Utöver det måste jag säga Depend 299. Eller 171. De kan vara bland mina absoluta favoriter.
Negativt måste jag nog säga. Fasen vad svårt. Åh. Nej, jag vet inte. Scratch Nails One Apple A Day. Mina naglar var gröna efteråt. 

4. Hur ser din nagelvårdande rutin ut?
Jag är så lat av mig och slarvar hela tiden. Men. varje kväll smörjer jag med handkräm, ibland någon fet, ibland någon vanlig. Jag använder nagelbandsremover när jag känner för det, vilket ibland blir ofta, men nu har jag inte gjort det på en månad eller så. Filar naglarna gör jag när de flisar sig, vilket är sådär en gång i veckan nu för tiden, tack vare mitt jobb. Sen är det ganska enkelt, Nagellacksborttagning, olja, buffa och polera, stärkande baslack. Sen slänger jag på något klet efteråt, om jag kommer ihåg. Vadå för klet? Försvarets Hudsalva till exempel. Funkar den till hälar, armbågar, läppar och som steksmör borde den väl funka till nagelbanden med? Annars kletar jag på lite Syster Sol Salva. Den innehåller liknande ingredienser som Scratch Nails Nailfood, alltså sesamolja och lavenderolja, men Syster Sol Salvan innehåller mer oljoroch gojs, som ringblomsolja och bivax. Luktar inte gott vid första sniffet, men sen är den underbar.

5. Vilka nagelvårdande produkter skulle du inte klara dig utan?
Scratch Nails Nailfood. Det var allt.

6. Har du något favoritmärke vad det gäller nagellack? Vilket och varför?
Njaaa. Jag vet inte. Jag skulle gissa på att China Glaze skulle kunna vara favoriten. Fast. Jag vet inte om jag gillar deras pensel tillräckligt mycket för att kalla dem för favoriter. Jag vet faktiskt inte! 

7. Hur ofta målar du om dina naglar?
Just nu blir det ungefär 3 gånger i veckan. Mer än så orkar jag inte.

8. Om du fick möjligheten att skapa din egna kollektion av nagellack, hur skulle den se ut?
Den skulle vara inspirerad av Paramore. Jag har massor av idéer och jag vill inte spoila allt om jag faktiskt får tummen ur och skakar ihop den.

9. Hur många otestade nagellack har du?
Wait a minute.... ska räkna.. Wooh! Det var jobbigt. Typ 150, så mer än halva min samling är otestad. Låt mig säga såhär, det blev en hel del lackköp i höstas när jag helt plötsligt hade massor av pengar. Ganska stor skillnad på att få studiebidrag och underhållsstöd i månaden till att få lön. (Jag kan dock ha räknat fel)

10. Vilken nageltrend i år är du mest nyfiken på?
Även om jag inte vill erkänna det så tycker jag att det är lite spännande med de matta glitterlacken. Men Zoyas Pixie Dust ligger högre upp i intressantlistan än Liquid Sand.
SEN KOMMER JU CHINA GLAZE HOLOSAR! WOHO!

11. Vilket är det roligaste namnet du vet på ett nagellack?
Åh. Jag tycker att OPI har ganska roliga namn. Eller indielack har ju väldigt roliga namn. Jag kan inte komma på något såhär på kvällskvisten dock. Lipstick Around Your Dipstick kanske? Nah. Åh, jag kan ju massor av roliga. Jag kanske återkommer med detta!Nu är det alltså meningen att jag ska skriva 11 frågor.

Mina 11 frågor till er

1. Varför tycker du om nagellack?
2. Vad har du för andra intressen?
3. Hur många blåa lack har du?
4. Hur många lila?
5. Gröna?
6. Hur ser det ut där du sitter/står/ligger/befinner dig just nu?
7. Har du något lack i din samling som du tänkt använda jättelänge men aldrig aldrig använder? Vilket och varför?
8. Tror du att du kommer vara lika intresserad av nagellack om fem år? Vad tror du har hänt med din samling då? Har du gjort dig av med massor av gamla lack eller har du kvar allihop?
9. Hur tror du nagellacksindustrin ser ut om fem år? Bara indiemärken? Inga indiemärken? Bara liquid sand? 
10. Vad har en bra blogg för egenskaper enligt dig?
11. Vad har du gjort idag? Igår? Vad ska du göra i helgen?


Och jag nominerar....
dig
dig
dig
dig
dig
dig
dig
dig
dig

SÅ!
Men serri. Jag har ingen aning om vilka som fått detta förr och inte. Så har du inte fått det, så kommentera för sjutton gubbar, så byter jag ut ett "dig" mot din blogg! Super!

8 kommentarer:

 1. Vad roligt det var att läsa om dig! China Glaze holosar ser jag också fram emot galet mycket men nu är frågan om jag inte längtar ännu mer inför din ev. Paramore-kollektion :D De har ju grymma låttitlar som definitivt skulle passa som lacknamn, till exempel Crushcrushcrush och Hayley är ju väldigt färgstark så där har du ju en massa att hitta inspiration ifrån. Ett lack skulle ju kunna hete Haley's Comet (Jag vet att andra indies har haft det namnet men ändå). Åh, vad kul! Nu är jag nästan lite avundsjuk på att du kom på idéen och inte jag ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du, jag är så mycket idéer! För att spoila lite, Crushcrushcrush skulle kunna vara en grå jelly med oregelbundna flakies i svart och vitt. Kanske något litet prismatiskt glitter för att få lite roligare effekt. Åh, måste skaffa ingredienser så att säga!

   Radera
 2. MIG!!!!!!! :D // Puss Jenna

  SvaraRadera

I love comments! I read every single one of them, but I might not have time to answere them all. If there is something special you want to ask me, send me an email!
I will delete all comments with links, if they are not related to the post or subject.

colourize-me[at]hotmail[dot]com